Styrk dine kompetencer i anvendelsen af sundhedsdata og ny teknologi

Publiceret 19-01-2024

”I fremtiden bliver data vigtigere for folkesundheden end medicin”, lyder det fra klinisk professor og studieleder for Master i personlig medicin, Sisse Rye Ostrowski, der opfordrer til at udvide kompetencerne i udviklingen af ny, præcis og effektiv forebyggelse og behandling.

Dimittender af Master i personlig medicin

De første dimittender af masteruddannelsen i personlig medicin blev færdige sidste år, og det er nu tid til, at du kan tilmelde dig, hvis du vil søge om optagelse i 2024. Deadline for ansøgningsfristen er 1. maj 2024.

Master i Personlig Medicin er en efteruddannelse rettet mod sundhedsprofessionelle, Life Science-industrien, offentlige myndigheder samt forskellige faggrupper som bioanalytikere, molekylærbiologer og data scientists.

På uddannelsen får du kompetencer til at bruge de nye teknologier og styrke anvendelsen af sundhedsdata og personlig medicin til ny, præcis og effektiv forebyggelse og behandling inden for dit fagområde.

Andreas Fanø er tidligere studerende på masteruddannelsen. Han er ansat i lægemiddelindustrien og bidrager som lægemiddelansvarlig til udviklingen af personlig medicin i Danmark.

"Der sker rigtig meget på det område. Metoderne, der bruges i udviklingen af personlig medicin, fx inden for genetik og proteiner, bliver hele tiden videreudviklet og forbedret. Samtidig bliver computerne og databehandlingen hele tiden hurtigere, så personlig medicin er virkelig i en rivende udvikling", siger Andreas.

Andreas Fanø

Andreas Fanø er 32 år og uddannet farmaceut i 2016. Han var først ansat i barselsvikariat med bivirkningsrapportering, og han er i dag scientific partner i medicinalvirksomheden Roche i Hvidovre med ansvar for to lægemidler mod lungekræft og et tumoragnostisk lægemiddel, som kan bruges på tværs af kræfttyper med samme specifikke genforandring.

Han beskæftiger sig med personlig medicin inden for kræft, men vil med masteruddannelsen i personlig medicin gerne have en større forståelse af området og indsigt i, hvordan de forskellige elementer bliver brugt og kan bruges i samspil med hinanden.

"Jeg tager primært masteruddannelsen for at få mere viden om et stort og komplekst område. Jeg arbejder selv med lægemidler mod kræft, men personlig medicin er også relevant inden for andre sygdomsområder".

Udviklingen kræver efter Andreas´ opfattelse, at man rykker tættere sammen.

Læs hele Andreas´ historie her

Andreas Fanø: Master i personlig medicin

 

Masteruddannelsen udgør 60 ECTS point fordelt på obligatoriske kurser, valgfri kurser og et masterprojekt. Uddannelsen svarer til et års fuldtidsstudie men udbydes som en deltidsuddannelse der gennemføres på 2 til 6 år.

Kurserne kan tages alene hvis man ikke vil  tage hele uddannelsen men blot ønsker at bliver efteruddannet på enkelte områder.

Ansøgningsfristen er den 1. maj 2024

Læs mere om ansøgning, adgangskrav og tilmeld dig her

Masteruddannelse i personlig medicin