Ole Lund har tidligere været ansat på Center for Biologisk Sekvensanalyse, og siden på Fødevareinstituttet på Danmarks Tekniske Universitet (DTU), og hans cv beretter bl.a. om stor indsigt i at udvikle værktøjer, der understøtter udvikling af præcisionsmedicin. Det vil sige behandling, der er tilpasset patientens genetik. Ole Lund har fx anvendt viden fra helgenomsekventering (omfattende genetiske analyser) til at udvikle globale værktøjer, der hurtigt og præcist kan finde ud af, hvilke genomer der ligner hinanden mest, og hvordan genomet er bestemmende for effekten af behandling. Sådanne metoder giver læger på globalt plan mulighed for at finde andre patienter, der genetisk set, ligner den patient, de står over for at skulle behandle, og patienten kan i langt højere grad modtage den rette behandling.
”Det er med stor tilfredshed, at jeg byder Ole Lund velkommen i Nationalt Genom Center. Han har stor faglig tyngde inden for udvikling af præcisionsmedicin, og jeg ser frem til at samarbejde med ham om udviklingen af Nationalt Genom Center, så det understøtter, at sundhedsvæsnet i højere grad kan behandle patienter mere præcist og målrettet ud fra viden om deres gener,” siger konstitueret direktør Peter Løngreen.
Ole Lund tiltræder stillingen som Chief Bioinformatics Officer d. 1. juli.
”Det er en fantastisk mulighed at være med til at skabe de systemer der skal til for, at præcistionsmedicin kan blive til gavn for alle i Danmark” siger Ole Lund.
Ole Lund er uddannet ingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i 1991 med et speciale i matematisk modellering af biologiske systemer. Han lavede PhD på DTU i samarbejde med Hvidovre Hospital om forudsigelse af glycosylering og protein struktur i forbindelse med vaccine udvikling, og om matematisk modellering af kriterierne for udvikling af succesfuld genterapi mod HIV-infektion. I 1998 blev Ole Lund ansat i et mindre firma Structural Bioinformatics AT, hvor han arbejdede med at forbedre state-of-the-art inden for forudsigelse af proteiners struktur. Siden 2002 har han været ansat på DTU, hvor han de første år arbejdede på at udvikle metoder, der kan forudsige, hvilke dele af proteiner, som immunsystemet vil reagere imod. Disse metoder anvendes i dag af forskere der søger at udvikle personlige cancer vacciner. Siden 2007 har han været ansat som professor på Center for Biologisk Sekvensanalyse ved DTU systembiologi, og siden på DTU Fødevareinstituttet. Her har han arbejdet på at udvikle hurtige og præcise metoder til at forudsige, hvilke egenskaber en organisme har, og hvad den er relateret til ud fra helgenomsekventering, og anvende dette til global sygdomsovervågning. Ole Lund har erfaring med ledelse fra stillinger som gruppeleder, vice centerleder, sektionsleder og stedfortrædende direktør.
For mere information: Kommunikationsansvarlig Grith Enemark, tlf. 20 63 48 91